Ngarep > Kabar > Warta Industri

Apa panel surya sing umum?

2021-10-12

Prinsip pembangkit listrik dening panel surya yaiku "efek fotovoltaik". Wafer silikon kristal / silikon amorf (umume dikenal minangka sel surya) ing panel surya duwe persimpangan pn. Iku bakal output daya nalika iku ing. Saiki jinis utama panel surya yaiku: panel surya mono / polycrystalline silikon (efisiensi 18-22%), sel surya silikon amorf (potongan cilik sing digunakake ing kalkulator, efisiensi kira-kira 8%), panel surya film tipis (efisiensi). Udakara 15%), panel surya (efisiensi 23%); macem-macem panel solar duwe kaluwihan, lan skenario aplikasi uga beda.



Saiki, panel surya siji/polycrystalline umume digunakake. Kaluwihan saka panel solar iki rega murah lan efficiency konversi dhuwur; kerugian iku sel iku pecah, lan iku gampang kanggo kokain lan nimbulaké daya kanggo nyelehake utawa malah ora bisa digunakake, supaya iku perlu kanggo nggunakake kaca tempered, Papan pcb Panel kuwi umume digunakake ing stasiun daya photovoltaic, solar lamps, solar. ngawasi lan produk liyane.



Kaluwihan saka sel solar silikon amorf sing padha duwe kinerja kurang cahya apik lan arang banget mirah; cacat iku efisiensi konversi kurang, generasi saiki kurang, lan arang banget pecah; mulane, padha ora cocok kanggo produk sing nganggo jumlah gedhe saka listrik, lan padha umume digunakake ing kalkulator elektronik lan njobo. Obat hama lan liya-liyane.



Kauntungan saka energi surya film tipis yaiku fleksibel lan bisa dikerut lan dipintal ing bakal; kerugian sing efficiency konversi kurang, rega dhuwur, lan urip layanan singkat. Bisa digawe dadi produk non-planar, produk sing gegandhengan kalebu: kothak solar, tas ransel solar, etc.



Panel surya Sunpower saiki paling umum digunakake ing pasar kanthi efisiensi konversi paling dhuwur, ayu, lan bisa ditekuk kira-kira 30 derajat, saengga bisa digawe dadi panel surya semi-fleksibel, sing akeh digunakake ing tas ransel surya, tas lipat. , lan solar daya ing gendheng RVs. Mung rega sunpower luwih larang, lan biaya produksi dhuwur (rega sel sunpower kira-kira kaping pindho saka monocrystalline).


Energi surya minangka energi resik sing ora bisa entek lan ora entek. Saiki, akeh wilayah sing promosi panggunaan tenaga surya. Kanthi kemajuan teknologi, luwih akeh produk kanggo aplikasi pembangkit tenaga surya digabungake ing urip kita, lan kita kudu ngerti sadurunge bisa milih produk sing cocog.